NIEUW
Podcast-serie Canon sociaal werk
2023 PODCAST CANON SOCIAAL WERK
Verhalen uit de geschiedenis van het sociaal werk.
 
  homepage   volgende   laatste
In maart 2023 is de redactie van de Canon sociaal werk gestart met een podcast-serie. In deze serie brengen we gebeurtenissen uit de geschiedenis van het brede sociaal werk tot leven. We zoeken mensen op die historisch relevante verhalen kunnen vertellen, blikken terug op gebeurtenissen en geven aan hoe belangrijk die waren voor het heden. Wie dergelijke verhalen wil delen en interessante herinneringen wil ophalen kan zich richten tot de redactie: info@canonsociaalwerk.eu.

Aflevering 2

Beleidstragiek in de jeugdzorg
In gesprek met Sharon Stellaard


Hoe in de jeugdzorg elke beleidsoplossing verwordt tot een beleidsprobleem waarvoor steeds opnieuw nieuwe wetgeving wordt verzonnen die weer tot nieuwe problemen leidt.

Een gesprek met jeugdzorgmedewerkster Sharon Stellaard die in maart 2023 promoveerde op een halve eeuw wetgeving in de jeugdzorg en daar de titel Boemerangbeleid aan meegaf.

Achtergrondinformatie over beleidsontwikkelingen in de jeugdzorg vind je in de Canon zorg voor de jeugd.

Publicatiedatum: 8 mei 2023
TRAILER

Luister de podcast af op Spotify of via YouTube.


Aflevering 1

De zaak Christientje en de insubordinatie (ongehoorzaamheid) van Gerard van de Ven


Hoe een Brabantse maatschappelijk werker in 1970 een minister aan het wankelen bracht en de beroepscode voor het sociaal werk op de kaart zette!

Achtergrondinformatie over ’De zaak Christientje’ vind je in de Canon beroepsverenigingen.

Publicatiedatum: 23 maart 2023

Luister de podcast af op Spotify of via YouTube.

Reacties:
Marc Hoijtink (hoofdredacteur Vakblad Sociaal Werk, senior onderzoeker HvA) | ’Vanavond ademloos naar geluisterd. Schitterend. Goed initiatief zeg!’ • Jan Willem Bruins (directeur BPSW Beroepsvereniging Sociaal Werk) | ’Complimenten! Een heel interessante podcast. Ook voor sociaal werkers in de Jeugdbescherming. En het onderwerp is nog steeds actueel.’ • Don Olthof | ’Geweldig interessante en nog steeds relevant thema in deze podcast. Mooi gemaakt. Smaakt naar meer...’ • Erik van de Langkruis (teamleider activering en participatie Civic Amsterdam Oost) | ’Mooie podcast en altijd actueel. Zijn de beroepscodes voor sociaal werk op orde? Worden dergelijke zaken nu goed geregeld?’Publicatiedatum: 27-03-2023
Datum laatste wijziging :09-05-2023
Bewegende beelden

CANON-PODCASTS op YOUTUBE

YouTube, 8 maart 2023 | Podcast van de CANON SOCIAAL WERK - Aflevering 1: De zaak Christientje .....

YouTube, 8 mei 2023 | CANON-podcast, aflevering 2

Beleidstragiek in de jeugdzorg.

 
  homepage   volgende   laatste