NIEUW
Podcast-serie Canon sociaal werk
Symposium erfgoed en sociaal werkSymposium 13 juni
Sociaal werker van het jaar Sinds
2011
Procedure
Organisatie
Achtergrond
Overzicht
Sorteren op jaar 11 12 13 14 15 17 18 19 20 21 22 23
Op winnaar
Yamina Ayadi

Winnaar
Sociaal werker van het jaar 2023

Yamina Ayadi

Werkervaring sinds: 2020

Functie ten tijde van de verkiezing: Linkwerker Team Toekomst

Functie nu: Linkwerker en coördinator Team Toekomst

Loopbaan:

1. Linkwerker/brugfunctionaris en coördinator, Team Toekomst, 2020 - heden
2. Vrijwilliger veerkrachtig Botu, 2016 - 2020


Contactgegevens:

teamtoekomst.nl
LinkedIn
eerste   vorige   overzicht   volgende   laatste

Opleiding(en):

1. Social Work, Hogeschool Rotterdam, gestart in 2023
2. Sociaal Werker (mbo 4), Maas College MBO Rotterdam 2022 - 2023


Reden uitverkiezing

Juryrapport: "Yamina geeft hoop. Zij is een inspirerend voorbeeld: als ervaringsdeskundige werkte zij zich op tot vakbekwaam sociaal werker. Zij is met haar ambitie en lef een belangrijk rolmodel voor andere vrouwen. Zij laat zien dat het waardevol is om te leren en te werken in je eigen leefomgeving. Daarmee motiveert ze ook anderen om sociaal werker te worden.

Binnen Team Toekomst is Yamina gericht op zelfredzaamheid van gezinnen. Ze geeft vertrouwen, warmte en begrip aan degenen die al jong argwaan en wantrouwen ontmoeten. Zij zet daar perspectief en zelfbewustzijn voor in de plaats.

Ze zorgt voor naschoolse activiteiten voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat zij naar een sportclub of andere activiteit gaan. Hiermee worden kinderen structureel geholpen. Daarbij kijkt ze verder dan een activiteit, en geeft ze het kind en het gezin echte aandacht. Twee jaar komt zij bij het gezin, totdat het weer op alle leefgebieden verder kan en het kind zich weer op school kan focussen. Zij bereikt dat door het vertrouwen van kinderen en gezinnen te winnen en hun in hun eigen kracht te zetten. Op deze manier draagt Yamina niet alleen bij aan het welzijn van de kinderen en gezinnen, maar aan dat van de hele wijk, de scholen en andere samenwerkingspartners.”


Betekenis van de uitverkiezing

"De nominatie was echt een grote erkenning voor mijn inzet. Toen ik ook nog won, voelde het wel vreemd: ik stond daar tussen M’hamed en Juul, twee hele geweldige en heel ervaren sociaal werkers. Zelf was ik beginnend professional met net mijn mbo-diploma op zak. Ik was zo verbaasd ik viel bijna van mijn stoel.

Voor Team Toekomst betekende het ook veel. Mijn collega’s voelde het als een stuk waardering voor wat we in Delfshaven doen. De organisatie werd ineens gezien en erkend door ander organisaties in het werkveld. Mijn uitverkiezing heeft in Rotterdam geholpen om nieuwe zaadjes te zaaien voor ons werk.

Uiteindelijk heeft het ook mijn loopbaan weer verder gebracht. Naast linkwerker ben ik inmiddels ook coördinator bij team Toekomst. Daarnaast ben ik gestart met de hbo Social Work."


Leukste en/of opmerkelijkste ervaring

"Wat ik heel bijzonder vond was dat burgemeester Aboutaleb speciaal voor mij een video heeft opgenomen. Wat een enorme blijk van waardering.

En persoonlijk vond ik ook de eerste fotoshoot een bijzondere ervaring: ik vond het helemaal niets, blijf liever op de achtergrond. Maar de fotograaf haalde me uit mijn comfortzone, en ook al sta ik nog steeds liever niet in de spotlights, op de foto gaan vind ik niet meer spannend."


Extra informatie

1. Dubbelinterview, Sociaal Werk werkt, januari 2024, Naar mars gaan is ingewikkeld, dit niet.
2. Artikel, Zorg+Welzijn, 2 oktober 2023, 25 Invloedrijke denkers en doeners in het sociaal domein.
3. Artikel, Sociaal Werk werkt!, 12 oktober 2023, Yamina Ayadi en Saïda Ouarirou, Team Toekomst zet in op kansengelijkheid van kinderen.
4. Groepsinterview, Movisie, 25 juli 2023, Het belang van de positieve werkrelatie.
5. Interview, Sociaal Werk Nederland, 7 juni 2023, Ayadi wil mensen een stem geven.
6. Blog, YouChooz, mei 2023, Sociaal Werker van het Jaar: Yamina’s toewijding aan kwetsbare groepen en geestelijk welbevinden.
7. Artikel en video, Open Rotterdam, april 2023 Yamina Sociaal Werker van het Jaar. Yamina geeft hoop.
8. Interview, Zorg+Welzijn, 25 mei 2023, Alleen focus op het kind is water naar de zee dragen.
Publicatiedatum: 22-04-2024
Datum laatste wijziging: 22-04-2024

eerste   vorige   overzicht   volgende   laatste
Ontwikkeld door Rstyle