NIEUW
Podcast-serie Canon sociaal werk
Symposium erfgoed en sociaal werkSymposium 13 juni
Sociaal werker van het jaar Sinds
2011
Procedure
Organisatie
Achtergrond
Overzicht

Procedure


De Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar wordt georganiseerd door Sociaal Werk werkt! Mensen uit het werkveld dragen de toekomstige ambassadeurs van sociaal werk voor. Een deskundige jury kiest uit alle kandidaten drie genomineerden. In de periode waarin gestemd kan worden, laten zij zien waar zij zich als ambassadeur van het sociaal werkers en het vak precies voor willen inzetten. Verschillende stemrondes bepalen wie de winnaar wordt. De stem van de jury weegt voor de helft mee. De stem van het publiek bepaalt de andere helft. Het publiek stemt in twee rondes. Eerst online en daarna tijdens het Jaarcongres.

Meer informatie over de verkiezing vind je hier https://www.sociaalwerk-werkt.nl/werknemers/verkiezing-sociaal-werker-van-het-jaar-algemene-informatie

Organisatie


Sociaal Werk werkt! is het arbeidsmarktfonds van werkgevers en werknemers in sociaal werk, en zet zich in voor het vak, een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden. Met deze verkiezing draagt Sociaal Werk werkt! bij aan een grotere zichtbaarheid van de sociaal werker en het sociaal werk.

Meer informatie over Sociaal Werk werkt! vind je hier https://www.sociaalwerk-werkt.nl/

Achtergrond


De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar wordt sinds 2011 georganiseerd en heeft al veel mooie genomineerden en winnaars voortgebracht. Ieder jaar zetten we met de verkiezing sociaal werkers in de spotlights. Zij zijn namelijk onmisbaar voor de sociale samenhang, veerkracht en zelfredzaamheid in onze roerige samenleving. Met de verkiezing laten we als Sociaal Werk werkt! aan Nederland zien hoe sociaal werkers elke dag weer bijdragen aan het beter functioneren van mens en maatschappij.

Meer algemene informatie over de verkiezing vind je hier https://www.sociaalwerk-werkt.nl/werknemers/sociaal-werker-van-het-jaar