NIEUW
Podcast-serie Canon sociaal werk
Symposium erfgoed en sociaal werkSymposium 13 juni
Boekeditie Canon beroepsverenigingen sociaal werk
Vanf 24 november 2022 leverbaar
eerste   vorige   homepage   volgende   laatste
Tegelijk met het online publiceren van de Canon beroepsverenigingen sociaal werk verscheen op 24 november 2022 de boekeditie van deze Canon. Het eerste exemplaar werd op 24 november 2022 tijdens het feestelijke verjaardagscongres van de Beroepsvereniging van Professionals sociaal werk overhandigd aan de scheidend voorzitter: Jan Laurier. Op deze dag vierde de BPSW haar 75e verjaardag, waarbij al haar voorgangers waren meegerekend.

De boekeditie bestaat, naast een introductie door de samenstellers Jan Willem Bruins en Jos van der Lans, uit 15 vensters waarin de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen uit de geschiedenis van de beroepsverenigingen worden beschreven. De geschiedenis begint in 1947 met de oprichting van de Nederlandse Bond van Maatschappelijk Werkers, maar besteedt ook aandacht aan zijn voorloper: de Vereniging van woningopzichteressen (1903). Aan bod komen daarna alle kwesties waar een beroepsvereniging zich voor inzet: beroepscodes, erkenning van het vak, registratie, beroepsprofielen. Maar er is ook aandacht voor de verschillende organisatievormen die in de loop van de geschiedenis door sociaal werkers zijn bedacht, met als sluitstuk het ontstaan van de BPSW in 2015, waarin alle sociaal werkers zich kunnen verenigingen.

Het boek telt 64 pagina’s en is rijk geïllustreerd met vaak uniek beeldmateriaal. Leden van de BPSW hebben het boek gratis toegezonden gekregen.

Losse exemplaren van het boek zijn te bestellen via info@canonsociaalwerk.eu. De verkoopprijs bedraagt € 12,50 (exclusief 9% btw en verzendkosten). Afname van meerdere exemplaren tegen oplopende korting is mogelijk. Dit zijn daarvoor de prijzen:


Totaal aantalPrijs per ex.*
1 ex.
€ 12,50-
2 - 5 ex.
€ 8,00
6 - 25 ex.
€ 6,00
>25 ex.
€ 4,50
* Prijs exclusief portokosten en 9% btw


Voor speciale wensen of vragen, meld je bij de redactie van de Canon sociaal werk: info@canonsociaalwerk.eu of bij de BPSW: info@bpsw.nl.

Publicatiedatum: 07-11-2022
Datum laatste wijziging :07-11-2022
Extra
eerste   vorige   homepage   volgende   laatste