Casusspel sociaal werk

Casusspel sociaal werk

Auteur: Studenten Hogeschool Utrecht

€ 12.50

eerste   vorige   webshop   volgende   laatste
Het sociaal werk kent een lange geschiedenis. Oplossingen voor vraagstukken zijn tegenwoordig anders dan vroeger, maar soms zijn de verschillen tussen vroeger en nu kleiner dan je zou denken.

Samen met studenten van de Hogeschool Utrecht heeft de Canon sociaal werk een kaartspel ontwikkeld waarmee de spelers kunnen kennismaken met de geschiedenis van het sociaal werk. Het spel is speciaal ontwikkeld voor studenten, vrijwilligers en sociaal werkers die meer willen weten over de achtergronden van het sociaal werk.

Het interessante aan het spel is dat een relatie wordt gelegd met het heden. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten en leren de spelers het sociaal werk in een bredere context te plaatsen.

Het spel bestaat uit verschillende casuïstiekkaarten waarmee de spelers op zoek gaan naar een antwoord in het verleden en het heden. Het vinden van het goede antwoord is niet het doel. Belangrijker is dat de kaarten de spelers aan het denken zetten en een gesprek op gang brengen. Het spel bevat vier thema’s: Jeugd, Brein, Persoonlijke motivatie en Samenleving.

Zie ook de uitlegpagina op deze website.

eerste   vorige   webshop   volgende   laatste