NIEUW
Podcast-serie Canon sociaal werk
Boekversie
CANON gehandicaptenzorg

Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking
eerste   vorige   homepage   volgende   laatste

UITVERKOCHT!!!

Alleen nog digitaal beschikbaar, zie hieronder.

Op 11 november 2014 is de gedrukte editie van de CANON gehandicaptenzorg (vb) verschenen. Het is een prachtig boek geworden, maar oordeelt u vooral zelf: bekijk hier de pdf-versie. In honderd pagina’s passeren hoogtepunten, dieptepunten, opmerkelijkheden en bijzondere mensen uit de moderne geschiedenis van het de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking de revue. Niet alleen in woorden, maar ook in beelden, want de CANON telt zo’n honderdvijftig, vaak unieke, illustraties.

De Canon gehandicaptenzorg (vb) beoogt aan de hand van 25 vensters een inkijk te geven in de historische achtergronden van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Elk venster vertelt een verhaal over een opmerkelijke gebeurtenis of trend in deze geschiedenis van apartheid versus emancipatie, van wegstoppen versus integreren, van nawijzen versus normaliseren.

De Canon laat zien dat we van burgers die eerst als misbaksels werden weggezet, langzaam maar zeker steeds volwaardiger burgers hebben gemaakt. Dat is met zorg gebeurd, met kennis, met de inzet van professionals en niet in de laatste plaats door de inspanningen van mensen die er het meest innig bij betrokken waren: ouders en hun kinderen. De Canon gehandicaptenzorg (vb) vertelt het verhaal van dit gestage proces van emancipatie. Wie de geschiedenis venster voor venster aan zich voorbij ziet trekken, kan niet anders dan een gevoel van trots krijgen. Er was veel ellende, er is veel vooruitgang.

Deze bijzondere uitgave, die in een recordoplage van 30.000 exemplaren is verschenen, is mogelijk gemaakt doordat zo’n zestig instellingen bereid zijn gevonden om op voorhand een groot aantal exemplaren af te nemen om onder de medewerkers (vaak als eindejaarsattentie) te verspreiden. En omdat er zoveel instellingen intekenden waren wij vervolgens in staat om het boek tegen extreem lage kosten te produceren.

Voor alle organisaties die dit aanbod gemist hebben of die organisaties en instellingen die tot de conclusie komen dat ze alsnog (meer) exemplaren willen, bestaat zolang de voorraad strekt nog de mogelijkheid om tegen zeer lage prijzen deze unieke uitgave te bestellen. Het is nu of nooit, want de kans dat er een tweede druk zal komen is door deze bijzondere manier van produceren eigenlijk uitgesloten.

Tot 1 januari 2015 zijn dit de prijzen als u meer dan zes exemplaren van het boek CANON gehandicaptenzorg wilt bestellen:

Totaal aantalPrijs per ex.*
6 - 10 ex. € 10,-
11 - 15 € 7,50
16 – 25 € 6,-
26 - 100 € 5,00
meer dan 100 € 4,50
* Prijs exclusief portokosten en 6% btw


Als u of uw instelling een bestelling wilt plaatsen kunt u gebruik maken van dit formulier. Doet u dat zo snel mogelijk, want de voorraad boeken is beperkt. De aanbieding loopt tot 1 januari 2015. U kunt het formulier per post sturen (zie onderstaand adres) of mailen naar: info@josvdlans.nl .

Vereniging Canon Sociaal Werk
Redactie Canon gehandicaptenzorg (vb)
Feike de Boerlaan 31
1019 KS Amsterdam


Voor nadere informatie:
Jos van der Lans: 020.4194657
Email: info@canonsociaalwerk.eu

Bekijk en gebruik de volgende documenten:
1. PDF-versie van CANON gehandicaptenzorg (vb)
2. Bestelformulier voor meerdere exemplaren


Publicatiedatum: 11-06-2014
Datum laatste wijziging :10-11-2019
Auteur(s): Teun Post,
Extra De volgende instellingen bestelden meer dan vijftig exemplaren: ASVZ, Baalderborg Groep, Careander, Cello, CORDAAN, De Hertekampgroep, De Sprank, De Trans, De Twentse Zorgcentra, De Waerden, Diomage, Fatimazorg, Frion, Het Lichtpunt, Het Raamwerk, MEE Rotterdam, MEE Zeeland, MEE ZH-Noord, MEE ZO Brabant, MEE Zuid Limburg, MEE-IJsseloevers, Meentgroep, Middin, Pameijer, Philadelphia, Prinsenstichting, Prisma, PSW, ’s Heeren Loo, ’s Heeren Loo Zorggroep (Marketing en Communicatie), SDW, Sisa, SOVAK, Stichting Nieuw Woelwijck, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Ygdrasil.
Links
eerste   vorige   homepage   volgende   laatste