NIEUW
Podcast-serie Canon sociaal werk
Symposium erfgoed en sociaal werkSymposium 13 juni
Terug naar Oude Pekela Kleijwegt, Margalit
Terug naar Oude Pekela


Balans, , 2011
ISBN 978 94 600 3376 6
€ 6.95
Bestellen
eerste   vorige   overzicht   volgende   laatste
Toen Robert M. december 2010 bekende dat hij in kinderdagcentrum ‘t Hofnarrretje meer dan tachtig kinderen had misbruikt, was heel Nederland in shock. Hoe anders was dat vijfentwintig jaar geleden.
Toen het NOS Journaal in het voorjaar van 1987 meldde dat in Oude Pekela tientallen kinderen door kinderlokkers zouden zijn misbruikt, werden de betrokkenen al snel voor gek versleten. Zoiets kon gewoon niet waar zijn. Toch waren de lokale huisartsen Fred en Ietje Jonker-Bakker er van overtuigd dat van hun patiëntengroep alleen al minstens 70 kinderen betrokken waren.
Margalith Kleijwegt schreef in 1987 voor Vrij Nederland over de zedenzaak in Oude Pekela. Naar aanleiding van de nieuwe zedenzaak gaat ze terug. Wat is de nasleep van de affaire geweest? En hoe kijken zij naar Robert M.?
Boeiend is bv. te lezen dat er naar aanleiding van de zaak in Oude Pekela nu voor GGD en politie een scenario 'zedenzaken en maatschappelijke onrust' bestaat. Er is dus van het verleden geleerd. De zaak is nooit opgelost, maar dit leereffect is dan toch maar behaald.

Zie hierover ook het venster in de canon over paniek in Oude Pekela


Beoordeling redactie:
eerste   vorige   overzicht   volgende   laatste